Inloggen

Vogelwerkgroep

De “Vogelwerkgroep van Stad en Ambt Doesborgh” is opgericht in 1973.

Aanvankelijk was het eigenlijk meer een groepje vogelliefhebbers die samen op zondagochtend een wandeling maakte door een van de vele vogelrijke gebieden die er binnen ons werkgebied liggen.

Ondanks dat deze wandelingen heel gezellig waren - er werd veel gelachen - werden er toch ook nog aardig wat vogels gespot. Daarnaast leerden we van elkaar welke vogel nu welk geluid maakte en hoe je nou het verschil ziet tussen bijvoorbeeld een zwarte kraai en een roek. Al doende leerden we, mét en van elkaar. Het geheel was wel behoorlijk vrijblijvend, maar uiteindelijk groeiden we naar een club van bevlogen vogelaars die op  meerdere fronten op welhaast professionele wijze actief werden in het ornithologische landschap.  

De Vogelwerkgroep uit Doesburg maakt deel uit van de "Historische Vereniging Stad en Ambt Doesborgh". Hoewel de officiele naam van onze groep dan ook "Vogelwerkgroep van Stad en Ambt Doesborgh" heet, spreken we onderling meestal over "de mussenclub".

Eldrik

     

 

Rapporten

   2020

 

   2019

       

    2018

 

     2017

  • Roofvogels en Uilen, Frans M. Stam, 2017, http://gdurl.com/04by
  • Eerste ervaring met het gebruik van anti-marter scherm te Angerlo, Frans M. Stam, 2017, http://gdurl.com/FR4Y
  • Nestkastonderzoek op het landgoed “ Huis Bingerden” te Angerlo, Frank Roelofsen en Frans M. Stam, 2017, http://gdurl.com/VvVV
  • Broedvogelinventarisatie Eldrikse Kwelsloot / Hellestraat (Mulra) te Eldrik, Aloys Sanders, Hans Jansen en Fred Balduk, http://gdurl.com/utvh

 

     2016

 

     2015

 

     2014

 

     2013

 

     2012

 

     2009

 

Video's

 

Artikelen

 

Boeken

De Vogels van Stad en Ambt Doesborgh