Inloggen

Vogelwerkgroep

De “Vogelwerkgroep van Stad en Ambt Doesborgh” is opgericht in 1973.

Aanvankelijk was het eigenlijk meer een groepje vogelliefhebbers dat samen op zondagochtend een wandeling maakte door een van de vele vogelrijke gebieden die er binnen ons werkgebied liggen.

Ondanks dat deze wandelingen heel gezellig waren - er werd veel gelachen - werden er toch ook nog aardig wat vogels gespot. Daarnaast leerden we van elkaar welke vogel nu welk geluid maakte en hoe je nou het verschil ziet tussen bijvoorbeeld een zwarte kraai en een roek. Al doende leerden we, mét en van elkaar. Het geheel was wel behoorlijk vrijblijvend, maar uiteindelijk groeiden we naar een club van bevlogen vogelaars die op  meerdere fronten op welhaast professionele wijze actief werden in het ornithologische landschap.  

De Vogelwerkgroep uit Doesburg maakt deel uit van de "Historische Vereniging Stad en Ambt Doesborgh". Hoewel de officiele naam van onze groep dan ook "Vogelwerkgroep van Stad en Ambt Doesborgh" heet, spreken we onderling meestal over "de mussenclub".

Eldrik

 Overname van artikelen of gedeelten daaruit  is alleen toegestaan na voorafgaande toestemming van een van de   bestuursleden van de Vogelwerkgroep Stad en Ambt Doesborgh.  

 

Rapporten

2023

2022

 

2021

   

2020

 

   2019

       

    2018

 

     2017

 

     2016

 

     2015

 

     2014

 

     2013

 

     2012

 

     2009

 

Video's

 

Artikelen

 

Boeken

De Vogels van Stad en Ambt Doesborgh